What I learned from this semesters’ Bachelor students

This morning, I had the last meeting of this semester’s afstudeerproject, a course that all students whose BA thesis I supervise have to follow and in which we discuss everything related to their theses. I asked them to write in one sentence what the most important insight from their thesis research is. The list shows the impressive variety of interesting empirical studies the students conducted (in Dutch):

Judith
Het reageren van bedrijven op Facebook-posts is van invloed op de merkreputatie, ongeacht de aard van de Facebook-post.

Paola
Nederlandse populaire- en kwaliteitskranten schakelen naast journalisten ook andere actoren in om nieuws uit het buitenland te verschaffen op verschillende manieren.

Isabel
Persoonlijkheidskenmerken blijken niet samen te hangen met het Facebookgebruik van mensen. Echter blijkt de demografische variabele leeftijd wel van invloed te zijn op het soort Facebookgebruik.

Janet
Lokale politici zijn terughoudend in het gebruik van negative campaigning en de voorspellers van dit gedrag verschillen van de voorspellers voor landelijke politici, zowel nationaal als internationaal.

Floor
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 kregen vrouwen, politici hoog op de kandidatenlijst en politici met veel volgers op Twitter meer voorkeurstemmen.

Bibian
De sociale impact theorie is in beperkte mate van toepassing op de interactie tussen gebruikers en organisaties op Facebook.

Nadine
Promoted posts zijn effectiever dan banners: zij scoren hoger op advertentie herkenning, advertentie herinnering en advertentie attitude dan banners.

Maria
De mate waarin een blogger zijn persoonlijke merkbeleving in een artikel naar voren laat komen, heeft een indirecte invloed op merkattitude en koopintentie, met attitude tegenover de blog als mediator.

Annebelle
Iets minder dan een kwart van de twitterberichten van lokale Nederlandse politici een week voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is gepersonaliseerd, waarbij linkse partijen en stedelijkheid de meest belangrijke voorspellers bleken te zijn.

Sirkka
Seksestereotypen spelen sinds 1972 tot en met 2003 in variƫrende mate een rol in televisiecommercials, maar zijn altijd aanwezig geweest.

Anne
De social comparison van Festinger is niet van toepassing op Facebook, mensen vergelijken hun eigen leven niet met dat van anderen aan de hand van Facebookposts.

Lisanne
Het tonen van een opiniepeiling voor de verkiezingen heeft geen invloed op de stemintentie van kiezers in het Nederlandse partijenstelsel.

Remco
Facebookgebruikers gebruiken het liken van pagina’s meer als expressie van hun actual self, ten opzichte van de expressie van hun ideal self, onafhankelijk van persoonlijkheidsfactoren.

Laat een reactie achter